Phone

02‑971‑9920, 0884‑38‑9930

Facebook Twitter YouTube
АРЗ Солидарност
Асоциация за рехабилитация на зависими „Солидарност“

Новини

Каним Ви на благотворителната фотографска изложба „Помогни ни да пораснем“

Каним Ви на благотворителната фотографска изложба „Помогни ни да пораснем“

14.06.2017

Автор на снимката: Росица Долапчиева-Кайрякова

 

Ателие „ФотоФози“ към програма за психосоциална рехабилитация на зависими „Солидарност“ любезно Ви кани на благотворителна фотографска изложба под надслов „Помогни ни да пораснем“, чието откриване ще бъде на 4 юли 2017 г., вторник, в Център за култура и дебат „Червената къща“ от 18,30 часа на адрес гр. София, ул. „Любен Каравелов“ № 15.

Програма „Солидарност” и Къща „Посока” са двете звена на сдружение „Фракарита България“, които работят пряко с хора със зависимост към или проблемна употреба на психоактивни вещества или проблемна игра на хазарт. От 2003 г. програма „Солидарност” изпълнява своята мисия – рехабилитация и социална интеграция на зависимите с цел автономен живот; подкрепа и консултация на родителите и близките на зависимите; информационно-консултативна работа; популяризиране на каузата на „Солидарност” и повлияване на социалните нагласи към зависимите.

В края на 2015 г. поставихме началото и на социалната услуга нископрагов център „Къща Посока”, насочена към зависими хора, които активно употребяват наркотици и алкохол и в този етап от живота си не са взели решение за промяна и включване в лечение. Това са предимно хора с много нисък социален статус, които живеят на улицата или в изключително лоши битови условия. В „Посока” те получават безплатно услуги, които целят повишаване качеството на техния живот, както и консултации с различни здравни и юридически специалисти.

През 2015 г. към рехабилитационна програма „Солидарност” беше създадено фотографското ателие „ФотоФози”, което от самото начало е една съществена част от терапевтичния процес на хората в рехабилитация и в прехода им към адаптация и реализация в живота след периода на лечение.

Досега фотографското изкуство дава на много от възстановяващите се зависими нови перспективи и им помага да разгърнат своя потенциал в една нова и градивна дейност. Със своята изложба „ФотоФози” подкрепя дейността на Къща „Посока”, която като безплатна социална услуга се ползва и от най-голяма нужда от обществена и дарителска подкрепа.

Изложбата е част от кампанията „Помогни ни да пораснем”, с която набираме средства за затвърждаване и разширяване обхвата на услугите, които центърът предлага на тази изключително уязвима социална група хора.

Каним Ви да посетите нашата изложба, където в продължение на един месец ще можете да разгледате авторските снимки или да закупите някои от тях, за да подпомогнете работата на Къща „Посока“.

Заповядайте!

Предишни новини

Събития

Футболен турнир, 2020 година

Футболен турнир, 2020 година

От 23 до 25 октомври 2020 г. в Национална футболна база „Бояна“ се проведе седмото издание на международния футболен турнир „7:0 за хората срещу зависимостите“, в което за пореден път…

Споделено

Да се бориш за детето си срещу зависимостта

Да се бориш за детето си срещу зависимостта

Зарадвах се, когато тя ми каза: „Мамо, помогни ми!"