Phone

02‑971‑9920, 0884‑38‑9930

Facebook Twitter YouTube
Солидарност Фракарита
Сдружение “Фракарита България”

Новини

Каним ви на благотворителна изложба по повод две наши годишнини

Каним ви на благотворителна изложба по повод две наши годишнини

02.07.2018

Имаме удоволствието да ви поканим на третата ни благотворителна изложба „Фокус Вътре”, която организираме по повод 15 години от създаването на програма за рехабилитация на зависими „Солидарност“ и 10 години от създаването на Национална информационна линия за наркотиците, алкохола и хазарта (НИЛНАХ).

Тази година е юбилейна за нас и бихме искали да споделим удовлетворението от извървяния път заедно с вас!

Изложбата „Фокус вътре“ ще се състои на 09 Юли 2018 година (понеделник) от 18:30 ч. в The Fridge на ул. „Генерал Паренсов“ 6Б, София.

От 2003 г. програма „Солидарност” изпълнява своята мисия – рехабилитация и социална интеграция на зависимите с цел автономен живот. През 2008 г. създадохме другата наша структура – Националната информационна линия за наркотиците, алкохола и хазарта, а в края на 2015 г. поставихме началото и на социалната услуга „Къща Посока”, насочена към зависими хора, които активно употребяват наркотици и алкохол и на този етап от живота си не са взели решение за промяна и включване в лечение.

Вече три години се развива и дейността на фотографското ни ателие „ФотоФози“, част от рехабилитационна програма „Солидарност”, създадено от успешно завършили клиенти на програмата, от екипа и професионални фотографи. Ателието е една съществена част от терапевтичния процес на хората в рехабилитация и в прехода им към адаптация и реализация в живота след процеса на лечение. Tрeта година подред ателието организира и провежда благотворителни изложби с различна тематика. С настоящата изложба „ФотоФози” се самофинансира и подкрепя дейността на програма „Солидарност“.

„Фокус вътре“ е тематична изложба на фотографии, направени от клиентите, екипа на рехабилитационната програма и професионални фотографи. Идеята за изложбата е заимствана от една от терапевтичните ни групи „Фокус вътре“, в която акцентът е поставен върху вътрешния свят на рехабилитиращите се и взаимоотношенията им вътре в групата. „Фокус вътре“ дава възможност да насочим вниманието си към себе си и собствените си преживявания, да се замислим за страховете, болките и неизказаните думи, да си припомним мечтите и целите ни, да разберем как нюансите на вътрешния ни фокус обагрят реалността, фокуса ни навън и взаимоотношенията ни с другите.

Изложбата е и част от поредица събития, организирани по повод рождения ден на програма „Солидарност“.

Копия на всички експонати от изложбата ще могат да бъдат закупувани както на събитието, така и след това през Фейсбук страницата на ателието.

Заповядайте!

 

 

Предишни новини

Събития

Отново празнуваме!

Отново празнуваме!

Днес отново имаме повод за празник. Още един от нашите клиенти успешно завърши Рехабилитационна програма „Солидарност“, спазвайки противоепидемичните мерки – 09.07.2020 г.

Споделено

Да се бориш за детето си срещу зависимостта

Да се бориш за детето си срещу зависимостта

Зарадвах се, когато тя ми каза: „Мамо, помогни ми!"