Phone

02‑971‑9920, 0884‑38‑9930

Facebook Twitter YouTube
АРЗ Солидарност
Асоциация за рехабилитация на зависими „Солидарност“

Новини

База на БФС е домакин на международния футболен турнир „5:0 за хората“

База на БФС е домакин на международния футболен турнир „5:0 за хората“

09.08.2018

На 1 и 2 септември 2018 г. в гр. София на Националната футболна база „Бояна ще се проведе петият по ред турнир 5:0 за хората в подкрепа на младите хора, които се лекуват от наркотична и алкохолна зависимост.

Сдружение „Реванш“ и Терапевтичната общност „Ново начало“, съвместно с Националния център по наркомании и под патронажа на Българския футболен съюз и Столична община, организират вече петия поред футболен турнир „5:0 за хората“. Тази година турнирът придобива международен статус благодарение на участието на организации от България, Русия, Украйна и Гърция, които имат опит в лечението и профилактиката на зависимостите.

Футболът е един от най-популярните и масови видове спорт. Провеждането на подобни мероприятия има огромен положителен ефект. Такива акции помагат на хората, които са попаднали в трудна житейска ситуация, да се чувстват част от обществото и повишават тяхната мотивация за трезвен живот.

Програмата на мероприятието „5:0 за хората“ освен футболните срещи ще включва групови занятия за участниците в турнира, кръгла маса във формат „meet up“, а също така и екскурзия за гостите на града.

В закриването на мероприятието и награждаването на отборите ще вземат участие футболисти на Националния отбор по футбол на България.

Това събитие е гражданска инициатива. То се организира от бивши зависими, които познават проблема отвътре. От 2015 година досега са проведени вече четири турнира под мотото „Не всички хора са зависими, но всички зависими са хора!“, в които взеха участие повече от 270 човека.

„От всяка една ситуация има изход. Всичко се случва с голямо желани и борба!“ – каза  футболистът от Националния отбор на България Петър Занев на турнира „4:0 за хората“, който се проведе  миналата година. Спортът е един от пътищата, които помагат да се реши този проблем. „Това е добро дело и всеки спортист трябва да оказва подкрепа в такива моменти, защото ние сме пример за мнозина“ – отбеляза капитанът на българския отбор Ивелин Попов.

Очакваме ви на 1 и 2 септември 2018 година от 9:30 часа и в двата дни на адрес: гр. София, кв. „Бояна“, ул. „Витошко лале“ 7.

За връзка с организаторите:

Email: revanshsofia@gmail.com

Тел.: +359877705913 Николай Диков

По общи въпроси:

Тел.: +359878866500 Григор Михнев

Ние винаги се радваме на сътрудничеството със средствата за масова информация, затова, ако желаете да станете наш информационен партньор, пишете ни или позвънете по телефона.

 

Предишни новини

Събития

Футболен турнир, 2020 година

Футболен турнир, 2020 година

От 23 до 25 октомври 2020 г. в Национална футболна база „Бояна“ се проведе седмото издание на международния футболен турнир „7:0 за хората срещу зависимостите“, в което за пореден път…

Споделено

Да се бориш за детето си срещу зависимостта

Да се бориш за детето си срещу зависимостта

Зарадвах се, когато тя ми каза: „Мамо, помогни ми!"