Phone

02‑971‑9920, 0884‑38‑9930

Facebook Twitter YouTube
Солидарност Фракарита
Сдружение “Фракарита България”

Новини

Подкрепете нашата кампания в Global Giving

Подкрепете нашата кампания в Global Giving

10.12.2019

На 3 декември стартира нашата благотворителна кампания в подкрепа на рехабилитационна програма „Солидарност“ в международната платформа Global Giving.

Целта ни е да съберем 5 000 долара от минимум 40 дарителя до 31 декември 2019 г., за да станем трайни членове на мрежата на Global Giving. Основната ни цел е да имаме повече източници на устойчиво финансиране. Всички събрани средства ще подкрепят дейностите на програмата. Вашите дарения ще дадат възможност на участниците в нея да завършат рехабилитацията си и да продължат живота си без употреба на вещества или хазартни игри.

Тук можете да прочетете историите на някои от успешно завършилите нашата програма.

Дневна програма „Солидарност“ е създадена преди 16 години по модела на терапевтичните общности и е единствена по рода си в София. Участниците в нея са в центъра от 9,00 до 17,00 ч. всеки работен ден, което осигурява интензивен рехабилитационен процес. В програмата те постигат по-добро разбиране на себе си и личните трудности, които са довели до развитието на зависимостта, изследват и развиват потенциала си, учат се да се справят с желанието за употреба, как да разпознават и изразяват емоциите и преживяванията си по конструктивен начин, как да изграждат здрави взаимоотношения с другите и най-важното – как да се грижат добре за себе си.

Основна разлика в сравнение с резидентните терапевтични общности е, че човекът не е отделен от близките си и важните дейности за цялостното му развитие – например вечерно училище или друг вид образование, почасова работа и други. Това означава, че участниците могат да практикуват наученото в програмата и постепенно да трупат увереност и повече умения за справяне в ежедневието без алкохол, наркотици или игра на хазарт. Поради това работим активно и с родителите, близките и партньорите на участниците.

Вашата помощ ще ни помогне да продължим да предоставяме качествена професионална помощ на тези, които се нуждаят от нея. Дарете или споделете нашата кампания с ваши близки и познати, съпричастни на нашата кауза!

Нашата кампания: https://www.globalgiving.org/projects/help-people-in-bulgaria-overcome-addiction/

 

Предишни новини

Събития

Изпращаме един успешен клиент, януари 2020

Изпращаме един успешен клиент, януари 2020

Днес отново имаме повод за празник. Още един от нашите клиенти успешно завърши рехабилитационна програма „Солидарност“ – 14.01.2020 г.

Споделено

Нищо не е по-ценно от днешния ден

Нищо не е по-ценно от днешния ден

Никога няма да забравя първия ден в програмата. Посрещна ме едно момиче със слънчева усмивка и малко по-късно разбрах, че ще ми бъде наставник и ще ми помага да се адаптирам към тяхната среда.