Phone

02‑971‑9920, 0884‑38‑9930

Facebook Twitter YouTube
Солидарност Фракарита
Сдружение “Фракарита България”

Новини

Международният Женски Клуб-София подкрепя лечението на зависими

Международният Женски Клуб-София подкрепя лечението на зависими

25.03.2016

Прессъобщение

25.03.2016 г.

През месец март 2016 г. Благотворителната Фондация към Международен Женски Клуб-София (http://iwc-sofia.org/) дари безвъзмездно сумата от 5 000 лв. за подкрепа дейността на  Асоциация за рехабилитация на зависими „Солидарност“ (www.solidarnost-bg.org).

С помощта на дарението трима души, които се намират в затруднено финансово положение, ще получат възможност да се лекуват през следващите 12 месеца в програмата за рехабилитация на зависими към наркотици, алкохол или хазарт на „Солидарност“.

Дарената сума ще покрие част от разходите на тримата зависими за участието им в програмата.

За Програма за рехабилитация на зависими „Солидарност“

Асоциация „Солидарност“ работи в областта на психосоциалната рехабилитация на зависими към наркотици, алкохол или хазарт.

Нейната основна дейност е развитие на програма за рехабилитация и ресоциализация на зависими. Програма „Солидарност“ е дневна терапевтична общност (отворена нерезидентска програма), създадена през 2003 г., и е с голям опит във възстановяването от зависимости.

Зависимостите към наркотици, алкохол и хазарт представляват разстройства на поведението, които възпрепятстват нормалното функциониране на индивида в обществото. Именно поради това възстановителната програма на „Солидарност“ се фокусира върху научаването и поведенческата промяна.

Програмата функционира като дневен център – хората, които идват за рехабилитация остават в центъра между 9.00 и 17.00 ч. всеки работен ден. През това време те участват в различни ателиета, дискусионни и обучителни семинари, педагогически и терапевтични групи, споделяйки затрудненията, до които ги е довела употребата на наркотици и алкохол или проблемите с хазарта, търсейки алтернативи на зависимостта.

Програмата е свободна от наркотици, алкохол и насилие, тя предлага чиста, защитена среда, в която малка група от хора с еднакъв проблем, се учат да си помагат взаимно, да се приемат такива, каквито са, да се разбират и говорят за своите нужди. Тук въпреки страховете, че няма да се справят, те получават от групата и екипа приемане, подкрепа, съдействие при решаване на житейски ситуации и обучение в социални умения.

Оптималната продължителност на възстановителния процес е 12 месеца. След него следват минимум 6 месеца ресоциализация.

За контакт с Асоциация „Солидарност“:

Телефон: 02/971 99 20
Мобилен телефон: 0884 38 99 30, 0879 47 42 24
e-mail: info(at)solidarnost-bg.org

Предишни новини

Събития

Изпращаме един успешен клиент, януари 2020

Изпращаме един успешен клиент, януари 2020

Днес отново имаме повод за празник. Още един от нашите клиенти успешно завърши рехабилитационна програма „Солидарност“ – 14.01.2020 г.

Споделено

Нищо не е по-ценно от днешния ден

Нищо не е по-ценно от днешния ден

Никога няма да забравя първия ден в програмата. Посрещна ме едно момиче със слънчева усмивка и малко по-късно разбрах, че ще ми бъде наставник и ще ми помага да се адаптирам към тяхната среда.