Phone

02‑971‑9920, 0884‑38‑9930

Facebook Twitter YouTube
АРЗ Солидарност
Асоциация за рехабилитация на зависими „Солидарност“

Групи и ателиета

Групи и ателиета

Терапевтични Групи

Целта на нашите терапевтични групи е да позволят на зависимия към наркотици, алкохол или хазарт да се отвори към другите, да сподели своя път, трудностите и ресурсите си. В групите се изследват причините, довели до зависимостта; участниците в програмата се обучават в изразяване на емоциите, разпознаване на потребностите, даване на обратна връзка и директна комуникация.

Една от важните особеностите на груповата работа е създаването на атмосфера на доверие. Тя позволява на членовете на групата да говорят за себе си, да увеличат потенциала си за комуникация, да експериментират различно поведение, да еволюират, без да се чувстват жертва на несправедливост или насилие. Всички групи се водят от психолог и се подчиняват на определени правила.

В зависимост от вида на групата се използват различни подходи за групова работа. Нашите по-важни групи са Група за срещи, Фокус група, Планиране на събота и неделя, Превенция на рецидив.

Ателиета

Ателиетата са част от педагогическата работа в програма „Солидарност“. В тях участниците влизат в разнообразни отношения и придобиват нови ценности и умения. Ателиетата играят ролята на „училище за живот“, в което взаимоотношенията между участниците позволяват освен всичко друго и ефективна терапевтична работа в групи като Група за срещи и Фокус група.

Представяне на ателиетата в програма „Солидарност“ – прикачен файл

Ателие „ФотоФози“

„ФотоФози“ е най-новото ателие към Програма „Солидарност“ и е създадено през 2015 г. от успешно завършили и преминали във фаза на ресоциализация клиенти на Програмата, с участието и неизменната помощ на екипа на „Солидарност“ и на доброволци.

В него клиентите могат да използват фотографското изкуство като възможност да изразят себе си, да придобият нови умения и да подпомогнат собствения си процес на реинтеграция в обществото.

Уебсайт на ателието: http://www.fotofozzie.com/
Фейсбук страница на ателието: ФотоФози

 

 

Вижте още

Новини

Каним ви на благотворителна фотоизложба „Заедно по пътя…“

Каним ви на благотворителна фотоизложба „Заедно по пътя…“

Поредната ни благотворителна изложба ще се състои на 24.09.2020 г. от 19:00 ч. във PhotoSynthesis – място за фотография, хора и идеи.

Становище на „Фракарита България“ относно проект за изменение на Закона за хазарта

Становище на „Фракарита България“ относно проект за изменение на Закона за хазарта

Сдружение "Фракарита България" предостави на Народното събрание своето становище относно проект на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта.

Събития

Отново празнуваме!

Отново празнуваме!

Днес отново имаме повод за празник. Още един от нашите клиенти успешно завърши Рехабилитационна програма „Солидарност“, спазвайки противоепидемичните мерки – 09.07.2020 г.

Споделено

Да се бориш за детето си срещу зависимостта

Да се бориш за детето си срещу зависимостта

Зарадвах се, когато тя ми каза: „Мамо, помогни ми!"