Phone

02‑971‑9920, 0884‑38‑9930

Facebook Twitter YouTube
Солидарност Фракарита
Сдружение “Фракарита България”

Събития

Футболен турнир, 2019 година

Футболен турнир, 2019 година

От 13 до 15 септември 2019 г. в Национална футболна база „Бояна“ се проведе шестото издание на международния футболен турнир „6:0 за хората срещу зависимостите“, в което за пореден път взеха участие клиентите и екипът на Програма „Солидарност“. Официалната церемония по откриването бе предшествана от кръгла маса с участието на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, заместник-министъра на здравеопазването Светлана Йорданова, заместник-изпълнителния директор на БФС Антон Попов, представители на Столична община, както и на отборите-участници: „Отбор на сърцето“, „Училище за живот“, „Жива“, „Рето“, HOPS, СВОИ, „Билани“, „Kethea ithaki“, “Отвори очи”, „Ново начало“, „Ремар“, „Ренесанс“, „Свобода“, „Солидарност“, ON LIFE и „КА Спорт-трамплин”.

В официалното откриване на турнира участие взе и членът на ИК на БФС Емил Костадинов. Тази година в надпреварата се включиха отбори от България, Гърция, Северна Македония, Словакия, Русия и Украйна, чиито състезатели са се преборили със зависимостта.

Проектът е организиран от Сдружение „Реванш“ и Фондация „Училище за живот“ и съ-финансиран по Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община, подкрепена от инициативата „София – Европейска столица на спорта“.

Футболният турнир „6:0 за хората срещу зависимостите“ е гражданска инициатива. Той се организира от специалисти с опит в лечението на зависимости, които познават проблема отвътре. От 2015 г. досега със съдействието на Българския футболен съюз са проведени пет турнира под общия лозунг „Не всички хора са зависими, но всички зависими са хора!“.

С благодарност за снимките на Адриан Арнаудов!

Предишни събития

Новини

Открий доброто в теб и подкрепи кауза в „БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ от 22 до 31 март

Открий доброто в теб и подкрепи кауза в „БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ от 22 до 31 март

Ако още се колебаете кои каузи да подкрепите, направете теста "Доброто в теб".

Подкрепете нашата кампания в Global Giving

Подкрепете нашата кампания в Global Giving

Всички събрани средства ще подкрепят дейностите на рехабилитационна програма "Солидарност".

Споделено

Нищо не е по-ценно от днешния ден

Нищо не е по-ценно от днешния ден

Никога няма да забравя първия ден в програмата. Посрещна ме едно момиче със слънчева усмивка и малко по-късно разбрах, че ще ми бъде наставник и ще ми помага да се адаптирам към тяхната среда.