Phone

02‑971‑9920, 0884‑38‑9930

Facebook Twitter YouTube
Солидарност Фракарита
Сдружение “Фракарита България”

Събития

Футболен турнир, 2019 година

Футболен турнир, 2019 година

От 13 до 15 септември 2019 г. в Национална футболна база „Бояна“ се проведе шестото издание на международния футболен турнир „6:0 за хората срещу зависимостите“, в което за пореден път взеха участие клиентите и екипът на Програма „Солидарност“. Официалната церемония по откриването бе предшествана от кръгла маса с участието на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, заместник-министъра на здравеопазването Светлана Йорданова, заместник-изпълнителния директор на БФС Антон Попов, представители на Столична община, както и на отборите-участници: „Отбор на сърцето“, „Училище за живот“, „Жива“, „Рето“, HOPS, СВОИ, „Билани“, „Kethea ithaki“, “Отвори очи”, „Ново начало“, „Ремар“, „Ренесанс“, „Свобода“, „Солидарност“, ON LIFE и „КА Спорт-трамплин”.

В официалното откриване на турнира участие взе и членът на ИК на БФС Емил Костадинов. Тази година в надпреварата се включиха отбори от България, Гърция, Северна Македония, Словакия, Русия и Украйна, чиито състезатели са се преборили със зависимостта.

Проектът е организиран от Сдружение „Реванш“ и Фондация „Училище за живот“ и съ-финансиран по Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община, подкрепена от инициативата „София – Европейска столица на спорта“.

Футболният турнир „6:0 за хората срещу зависимостите“ е гражданска инициатива. Той се организира от специалисти с опит в лечението на зависимости, които познават проблема отвътре. От 2015 г. досега със съдействието на Българския футболен съюз са проведени пет турнира под общия лозунг „Не всички хора са зависими, но всички зависими са хора!“.

С благодарност за снимките на Адриан Арнаудов!

Предишни събития

Новини

Каним ви на благотворителна фотоизложба „Заедно по пътя…“

Каним ви на благотворителна фотоизложба „Заедно по пътя…“

Поредната ни благотворителна изложба ще се състои на 24.09.2020 г. от 19:00 ч. във PhotoSynthesis – място за фотография, хора и идеи.

Становище на „Фракарита България“ относно проект за изменение на Закона за хазарта

Становище на „Фракарита България“ относно проект за изменение на Закона за хазарта

Сдружение "Фракарита България" предостави на Народното събрание своето становище относно проект на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта.

Споделено

Да се бориш за детето си срещу зависимостта

Да се бориш за детето си срещу зависимостта

Зарадвах се, когато тя ми каза: „Мамо, помогни ми!"