Phone

02‑971‑9920, 0884‑38‑9930

Facebook Twitter YouTube
Солидарност Фракарита
Сдружение “Фракарита България”

Новини

Подкрепете нашата кампания в Global Giving

Подкрепете нашата кампания в Global Giving

12.03.2020

На 3 декември стартира нашата благотворителна кампания в подкрепа на рехабилитационна програма „Солидарност“ в международната платформа Global Giving.

Целта ни е да съберем 5 000 долара от минимум 40 дарителя до 31 декември 2019 г., за да станем трайни членове на мрежата на Global Giving. Основната ни цел е да имаме повече източници на устойчиво финансиране. Всички събрани средства ще подкрепят дейностите на програмата. Вашите дарения ще дадат възможност на участниците в нея да завършат рехабилитацията си и да продължат живота си без употреба на вещества или хазартни игри.

Тук можете да прочетете историите на някои от успешно завършилите нашата програма.

Дневна програма „Солидарност“ е създадена преди 16 години по модела на терапевтичните общности и е единствена по рода си в София. Участниците в нея са в центъра от 9,00 до 17,00 ч. всеки работен ден, което осигурява интензивен рехабилитационен процес. В програмата те постигат по-добро разбиране на себе си и личните трудности, които са довели до развитието на зависимостта, изследват и развиват потенциала си, учат се да се справят с желанието за употреба, как да разпознават и изразяват емоциите и преживяванията си по конструктивен начин, как да изграждат здрави взаимоотношения с другите и най-важното – как да се грижат добре за себе си.

Основна разлика в сравнение с резидентните терапевтични общности е, че човекът не е отделен от близките си и важните дейности за цялостното му развитие – например вечерно училище или друг вид образование, почасова работа и други. Това означава, че участниците могат да практикуват наученото в програмата и постепенно да трупат увереност и повече умения за справяне в ежедневието без алкохол, наркотици или игра на хазарт. Поради това работим активно и с родителите, близките и партньорите на участниците.

Вашата помощ ще ни помогне да продължим да предоставяме качествена професионална помощ на тези, които се нуждаят от нея. Дарете или споделете нашата кампания с ваши близки и познати, съпричастни на нашата кауза!

Нашата кампания: https://www.globalgiving.org/projects/help-people-in-bulgaria-overcome-addiction/

 

Предишни новини

Събития

На път с актьорите от филма „Доза щастие“

На път с актьорите от филма „Доза щастие“

Макар двете обявени епидемии да отмениха част от плановете, Марина Попова от Програма „Солидарност“ и Националната информационна линия за наркотиците, алкохола и хазарта успя в началото на март 2020 г.…

Споделено

Аз мога, ще успея

Аз мога, ще успея

Разбрах, че не съм сам и че мога да променя живота си.