Phone

02‑971‑9920, 0884‑38‑9930

Facebook Twitter YouTube
Солидарност Фракарита
Сдружение “Фракарита България”

Новини

Асоциация „Солидарност“ взе участие в конференцията „Костинброд живее и мисли устойчиво”

Асоциация „Солидарност“ взе участие в конференцията „Костинброд живее и мисли устойчиво”

21.06.2016

Конференцията „Костинброд живее и мисли устойчиво” беше организирана от учениците на СОУ „Д-р Петър Берон“ в гр. Костинброд и се проведе на 04.06.2016 г. Събитието беше вдъхновено от Глобалните цели за устойчиво развитие, които бяха представени на 25 септември 2015 г. от Организацията на обединените нации (ООН) и подписани от лидерите на 193 държави. 17-те глобални цели се стремят към три изключителни постижения в сферата на икономиката, социалното и екологично развитие през следващите 15 години, а именно:

•    да изкореним крайната бедност;
•    да се справим с неравенствата и несправедливостта;
•    да се справим с климатичните промени.

Асоциация „Солидарност“ бе поканена да участва по тема „Добро здраве – алкохол, цигари, наркотични вещества“.

Конференцията протече в две части. Първата част се състоеше от интерактивни лекции по четири от глобалните теми, изнесени от гост-лектори и ученици.

За темата на „Солидарност“ лекцията беше върху ефектите и рисковете от употребата на психоактивни вещества. Помагаха ни учениците от 8б клас, които бяха подготвили кратки филмчета за рисковете от тютюнопушенето и приема на енергийни напитки.

Във втората част имахме удоволствието да направим работилница заедно с учениците, чийто акцент беше работата върху протективните и рисковите фактори, които търсехме в различни казуси чрез модела за структурирано слушане.

Благодарим на г-жа Даниела Тодорова, преподавател по български език и литература СОУ „Д-р Петър Берон“, както и на учениците от 8б клас за поканата и плодотворната съвместна работа!

Предишни новини

Събития

Изпращаме един успешен клиент, януари 2020

Изпращаме един успешен клиент, януари 2020

Днес отново имаме повод за празник. Още един от нашите клиенти успешно завърши рехабилитационна програма „Солидарност“ – 14.01.2020 г.

Споделено

Нищо не е по-ценно от днешния ден

Нищо не е по-ценно от днешния ден

Никога няма да забравя първия ден в програмата. Посрещна ме едно момиче със слънчева усмивка и малко по-късно разбрах, че ще ми бъде наставник и ще ми помага да се адаптирам към тяхната среда.